Gå til hovedindhold

Tre nemme måder at lave video til Flipped Learning

Mange børn foretrækker i dag at lære fra Youtube og andre virale medier, men du behøver ikke være stjernen i din egen storfilm, for at komme i gang med Flipped Learning. Du kan nøjes med at optage direkte fra din computerskærm. Se hvordan du nemt og hurtigt kommer i gang.

girl_ipad-anna-demianenko-12400.jpeg

BRUG SKÆRMOPTAGELSER
En nem måde at lave video på er at optage det, der foregår på din skærm. Du kan frit downloade programmer som fx Screencast-O-Matic, og de fleste Mac computere har allerede Quicktime installeret, som også kan downloades frit til PC.

En nem udvej er at bruge en PowerPoint. Brug skærmoptagelse mens du gennemgår stoffet i din præsentation. Du kan også vise, hvordan Excel fungerer til matematik med skærmoptagelse eller andet. På mange skoler er der Smartboards. Her er en funktion, hvor du kan optage direkte fra boardet. Ved du ikke hvordan, så spørg.

ANIMATION
Du kan også vælge at bruge et animations- eller tegneprogram som fx Paint, hvor du skriver eller tegner, imens du optager skærmen. Med dit skærmoptagelsesprogram viser og forklarer du, hvordan man fx bøjer tillægsord eller reducerer et matematisk udtryk. Det er svært at tegne med musen, så det er en god idé at investere i en tegnepen, der kan kobles til din computer.

Se også materialet fra animated learning
Birgitte Arnvig

ELLER SOM JØRGEN CLEVIN
En tredje simpel metode er at lave video med mobil eller tablet. Overvej om eleverne skal kunne se dig, eller det skal være som et “Jørgen Clevin”- klip. Der er et væld af muligheder. Et godt råd er at optage det hele ud i en køre og gøre din video kort og simpel. Den bør i princippet ikke vare mere end fem minutter.

GIVER ET FAGLIGT LØFT
Er du avanceret bruger, kan du på dfi.dk lave gratis animationer og film. På animatedlearning.dk kan du og dine elever få hjælp og inspiration til, hvordan I kan lave og arbejde med film i undervisningen. Børn elsker at lave film, det giver god energi blandt eleverne, arbejdsglæde i dine timer og lyst til at lære mere. Det at arbejde med lyd og billeder kan også være med til at styrke de skriftligt svage elever. De får et fagligt løft, blomstrer og viser nye sider af sig selv.