Krig, krig, krig
De fleste mennesker vil helst leve i fred. Alligevel har lande og befolkninger ligget i krig med hinanden i tusindvis af år. Men hvordan foregik en krig egentlig for fx 1.000 år siden, og hvorfor er det vigtigt at kende til?
Gratis forløb til historie
6. klasse
Stormagter
Et land er en stormagt, når det på egen hånd kan påvirke og presse andre lande. Men hvad skal der mere til, før et land er en stormagt? Er det det samme i dag, som det fx var i Renæssancen?
Gratis forløb til historie
6. klasse
På flugt
Hvert år tvinges flere og flere mennesker på flugt, og i slutningen af 2020 var hele 82,4 millioner mennesker tvunget på flugt på verdensplan. I dette forløb bliver dine elever klogere på, hvad det vil sige at være på flugt.
Gratis forløb til dansk
6.-7. klasse
Krig og medmenneskelighed
Hvad vil det egentlig sige at være en del af en krig? Er der regler for, hvad man må i en krigssituation? Og hvordan hjælper Røde Kors mennesker i krig? Dette forløb åbner op for at tale om det svære, men vigtige emne, krig.
Gratis forløb til dansk
7.-9. klasse
Fotografen og journalisten i krig
Forløbet stiller skarpt på dokumentationen af krig, som vi møder den gennem medierne i fx pressefotos og artikler. Klæd dine elever på til at forstå, hvordan krig opleves af dem, der dokumenterer det.
Gratis forløb til dansk
7.-9. klasse
Kunsten fortæller – street art
Hvordan skildres krig og konflikt i kunsten? Lad dine elever forholde sig til det svære emne, krig, gennem kunstværker fra bl.a. Banksy.
Gratis forløb til billedkunst
7.-9. klasse
Danmark i krig
Danmark er en krigsførende nation. Klæd din elever på til at forstå, hvad det indebærer. Med dette undervisningsforløb, får eleverne viden om hvordan Danmark, som en krigsførende nation, har ændret sig siden 1948.
Gratis forløb til historie
7.-9. klasse
Danmarks udenrigspolitik
Hvem bestemmer, om Danmark skal sende kampvogne eller nødhjælp til brændpunkter i verden? Du finder svaret i dette forløb, der sætter fokus på Danmarks udenrigspolitik fra varmen i Afrika til isen på Nordpolen.
Forløb til samfundsfag
8.-9. klasse
De russiske revolutioner
I starten af det 20. århundrede skete der store omvæltninger i Rusland. Kommunisterne tog magten og dannede Sovjetunionen. Nu skulle folket have bedre vilkår, men fik de det?
Forløb til historie
8.-9. klasse
Berlinmuren
Berlinmuren blev symbolet på Den Kolde Krig, der delte verden i to. Dette forløb stiller skarpt på kanonpunktet Murens fald og atomkrigen, der heldigvis aldrig brød ud.
Gratis forløb til historie
8.-9.klasse
Krigens regler – også i cyberspace
Klæd dine elever på til at forstå, hvad cyberkrig er for en størrelse, og hvordan verden ruster sig til denne slagmark, som udfordrer krigens regler.
Gratis forløb til samfundsfag
8.-9. klasse
Sovjetunionens sammenbrud
I december 1991 var der ikke længere noget, der hed Sovjetunionen. Det fik enorm betydning for hele verden – men mest af alt de mange millioner af mennesker, der for første gang i deres liv blev introduceret for kapitalismen.
Forløb til historie
9. klasse