DET SKAL DU GØRE
1. Lyt først til de gode eksempler - både oplevelseslytning og analytisk lytning, som viser eleverne de mange variationer, som findes i podcastuniverset.
2. Lav øvelser med speak og lyddesign, så eleverne får mulighed for at lege med de kreative muligheder med lyde.
3. Rammesæt opgaven, så eleverne kan folde sig ud i de mange kreative muligheder, men opstil også specifikke krav til fagligheden, så de ikke fortaber sig i de mange kreative muligheder.
DET SKAL DU IKKE:
1. Bruge musik, effekter mm., som I ikke har rettigheder til. Hav fokus på hvor eleverne kan finde musik og effekter som er lovlige at udgive.
2. Forvente perfektion – eller lade eleverne tro, at de skal lave noget perfekt. Fortæl i stedet eleverne, at det ikke er nødvendigt, at optagelserne er perfekte - nogle elever kan tage om i det uendelige.
3. Glemme lyddesign til fordel for historien. Mange elever har tendens til at fortælle alting - sæt fokus på at lyddesignet også får plads i fortællingen.
Mikkel er forfatter til gratis podcastforløb i alle Alineas portaler, hvor du og dine elever bliver guidet godt igennem podcastproduktionen fra opstart og idégenerering til færdigt produkt. Når I har lavet jeres podcast, kan I sende den ind til DM i Skolepodcast og deltage i konkurrencen om virkelig flotte præmier.
Blå bog
Er lærer og forfatter til bogen “Podcast i skolen” fra Akademisk Forlag. Når han ikke underviser, holder han oplæg på skoler om bl.a. Podcast i skolen, og så er han dommer til DM i Skolepodcast, som afholdes I samarbejde med Skoletube og Alinea.
DM i Skolepodcast
Til konkurrencen DM i skolepodcast har vi lavet gratis forløb til alle fag, som får dig og dine elever godt i gang med produktionerne. Det er lige til at gå i gang med!