Billedkunstens dag ligger i år den 16. marts, og det er en god anledning til at fordybe sig i det mangfoldige fag og vise, hvad billedkunsten kan.
I år rykker vi billedkunsten udenfor, for når vi oplever kunsten i det offentlige rum, skabes overraskende visuelle oplevelser og nye rammer for forståelsen af kunsten.
Spirehuse
Lad jer inspirere af store og fantasifulde arkitekter som Antoni Gaudi og Friedensreich Hundertwasser, og byg et spirehus i deres ånd. I par skal eleverne bygge et hus, der lukker nok lys og luft ind til, at planter kan spire. Kort sagt: Foråret kommer ind i undervisningen.
Forløbet passer perfekt til en dags arbejde i 2.-4. klasse.
Hack et skilt
Dine elever har sikkert både hørt om street art og om graffiti. Men kender de sign hacking? Dette forløb til mellemtrinnet er oplagt til en dag udenfor, hvor vi hylder kunsten i byrummet.
I kommer til at diskutere forskellen på hærværk og kunst, og så skal I hacke et skilt, så det får en ny betydning, der bringer smil eller tanker frem.
Forløbets varighed passer til en skoledag.
Street art – kunsten fortæller
Krig fylder meget i mediebilledet lige nu. I dette forløb arbejder I med vidnesbyrd om krig gennem street art. Det er et godt forløb til dine udskolingselever, der er klar på at reflektere, analysere og selv producere værker til gaderummet.
I bliver samtidig introduceret til street art og kunstneren Banksy, som på sin måde skildrer krig i vores samtid.
Forløbet er gratis.
Kunsten fortæller - Street art
Vi håber, at I har lyst til at være med til at fejre en dag i billedkunstens tegn.
Du kan dele billeder og finde inspiration under hashtagget #billedkunstensdag samt i Billedkunstlærernes Facebookgruppe.
Hvis du bruger nogle af vores forløb og deler på instagram, er du altid velkommen til at tagge @alineaforlag i dit opslag, så vil vi reposte.
Billedkunstportalen
Har du ikke vores billedkunstportal, kan du oprette en gratis prøveadgang. Vi har masser af nye forløb på vej, og snart er vi fuldt dækkende til 3. klasse.